menu

Családireceptkönyv.hu

Zölddinnye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sárga- vagy görögdinnye, zöld levélfűszerek, só, cukor, torma, szemes bors, ecet, timsó

Elkészítés:


1. Csak egészen apró, legfeljebb 5-6 cm átmérőjű sárga- vagy görögdinnyéket vásároljunk. Nagyobb darabokat igen nehéz az üvegekben elhelyezni.

2. Mossuk, keféljük jól le, a szár- és virágmaradványokat távolítsuk el. Több helyen szurkáljuk meg rozsdamentes villával vagy kihegyezett tiszta fapálcikával.

3. A leforrázáshoz nagyobb edénybe vagy nagy üvegbe rakjuk.

4. Az ecetes uborkánál ismertetett felöntőlevet készítsük el. Itt soha ne felejtsük ki a timsót (1 g/liter felöntőlé), mert a kis dinnyék könnyen megpuhulnak, és a timsó segít a szövetek keményítésében.

5. Fűszerezés: a zöld levélfűszerek, a torma és a szemes fűszerek is azonosak az uborkáéval.

6. Vegyünk literenként 3-4 dkg sót, 4-6 dkg cukrot, és amikor már a zöldfűszereket kiszűrtük és ismét felforraltuk, adjuk hozzá a 2,5-3 dl ecetet.

7. Ezzel, ha így is felforrt, forrázzuk le ismét, majd letakarva hagyjuk másnapig állni.

8.A levet leöntve a dinnyéket rakjuk a végleges üvegekbe, a tetejükre tegyünk egy késhegynyi szalicilt vagy benzoesavas nátriumot.

9. Forrón töltsük rá a felöntőlevet. Légmentesítés után zárjuk le, majd tegyük száraz gőzbe.

Zölddinnye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hagymás csemegeuborka
Hagymás csemegeuborka

1. Az apró uborkát kb. 10 percig hideg vízben áztatjuk, majd kefével lesúroljuk. 2. Tiszta konyharuhán leszárítjuk. 3. A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. 4. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd uborka saláta
Svéd uborka saláta

4 db 720-as üveg lett belőle. 80/30 a gépben. /85/25 is elég lehet, ha valaki roppanósabban szereti/ Hűtőben is sokáig eltartható, én Befőzőautomatában tartósítom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ecetes chili
Ecetes chili

A paprikákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk karikákra. Mi benne hagytuk a csumát a magokkal, hiszen erős paprikáról van szó, és annak az ereje pont a magokban van. Persze, akit z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Céklasaláta
Céklasaláta

A meghámozott céklát reszeld le. A zúzott fokhagymát kavard hozzá. Öntsd rá az ecetet, keverd össze és hagyd állni félórán keresztül. A hagymát szeleteld fel és pirítsd meg az olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk