4 db húsos zöldpaprika, 10 dkg juhtúró, 10 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyemzöld, só, őrölt bors
1. A juhtúrót áttörjük, a krémsajttal meg a vajjal simára keverjük.
2. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymagerezdeket, a fölaprított petrezselymet, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
3. A paprikák szár felőli végét levágjuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk.
4. Bő vízzel kimossuk és lecsöpögtetjük.
5. A fokhagymás túrókrémet szorosan a paprikákba nyomkodjuk és legalább fél napra, behűtjük.
6. Ujjnyi vastag szeletekre vágva, vagy hosszában negyedelve kínáljuk salátalevelekkel bélelt tálon.
80 dkg csirkemellfilé darálva+ 10 dkg füstölt szalonna szintén darálva.ezt összeforgatod fűszerezed.só,bors,fokhagyma,pici delikát.jól össze dolgozod. Lehet bele tenni apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szétszedett csirkemájat az olajon lepirítom, majd a megtisztított és zúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és mustárral fűszerezem. Hagyom, hogy kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy zöldsalátát, paradicsomot felaprítasz, egy szelet kenyeret kockázol, majd pirítva hozzádod a csirkemellet, összekevered, és leöntöd olívaolajból és almaecetből, egy teáskanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű