40 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 20 dkg karalábé, 15 dkg zeller, 15 dkg zöldborsó, 10 dkg vöröshagyma, csontleves, zsír, liszt, petrezselyem, fekete bors, só
1. A zöldségféléket vágd 2-3 milliméter vastag hasábokra, a hagymát és a petrezselymet pedig egészen apróra.
2. A zöldséget, valamint a hagyma és a petrezselyem nagyobb részét kevés zsíron pirítsd-párold félig puhára, majd öntsd fel 1,5-2 liter csontlevessel. (Csontleves híján használj - esetleg leveskockával feljavított - vizet.)
3. Sózd, borsozd, s lassú tűzön főzd, amíg a zöldség megpuhul; az utolsó néhány percre tedd bele a zöldborsót is.
4. A félretett hagymával és petrezselyemmel készíts világos rántást és azzal sűrítsd be a levest.
A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, póréhagymát , sózzuk és elkezdjük dinsztelni ( a dins...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket kockára vágom és kevés olajon addig pirítom, míg a sárgarépában lévő cukor kezd karamellizálódni, amitől még finomabb és szebb színű lesz a leves. A borsóval is továb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, feldarabolt fácánt a belsőségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répaféléket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felhevített olajon aranyszínűre sütjük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a köménymagot, kicsivel később meghintjük kevés liszttel, beletesszük a reszelt fokhagymát, és át...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű