menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldségleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 20 dkg karalábé, 15 dkg zeller, 15 dkg zöldborsó, 10 dkg vöröshagyma, csontleves, zsír, liszt, petrezselyem, fekete bors, só

Elkészítés:


1. A zöldségféléket vágd 2-3 milliméter vastag hasábokra, a hagymát és a petrezselymet pedig egészen apróra.

2. A zöldséget, valamint a hagyma és a petrezselyem nagyobb részét kevés zsíron pirítsd-párold félig puhára, majd öntsd fel 1,5-2 liter csontlevessel. (Csontleves híján használj - esetleg leveskockával feljavított - vizet.)

3. Sózd, borsozd, s lassú tűzön főzd, amíg a zöldség megpuhul; az utolsó néhány percre tedd bele a zöldborsót is.

4. A félretett hagymával és petrezselyemmel készíts világos rántást és azzal sűrítsd be a levest.

Zöldségleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Csorba medvehagymás húsgombóccal
Csorba medvehagymás húsgombóccal

A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, póréhagymát , sózzuk és elkezdjük dinsztelni ( a dins...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

A zöldségeket kockára vágom és kevés olajon addig pirítom, míg a sárgarépában lévő cukor kezd karamellizálódni, amitől még finomabb és szebb színű lesz a leves. A borsóval is továb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fácánleves gombóccal
Fácánleves gombóccal

A megmosott, feldarabolt fácánt a belsőségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répaféléket, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

A felhevített olajon aranyszínűre sütjük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a köménymagot, kicsivel később meghintjük kevés liszttel, beletesszük a reszelt fokhagymát, és át...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk