menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Elk. idő: 5 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Birsalma
cukor
citrom

Elkészítés:


A gyümölcsöt alaposan megmosom, megsikálom, feldarabolom és annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi....
Addig főzöm, míg a víz elfő róla, majd botmixerrel összepépesítem, szűrőn átpasszírozom, felfőzöm, majd beleteszem a cukrot.
Citrommal és citromlével ízesítem és felforralom és rotyogtatva addig főzöm, amíg besűrűsödik. Vízzel kiöblített, előkészített formákba teszem és kihűlésig a pulton hagyom.

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegyesvágott
Vegyesvágott

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Meret
test
test

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szilvalekvár sütőben
Szilvalekvár sütőben

A szilvákat kimagozom, ha kimagoztam, akkor egy nagy lyukú darálón ledarálom. Menetközben nem nagyon szabad kavargatni a lekvárt, mert attól oda fog égni. Éret szilvát használjunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szőlőlekvár
Szőlőlekvár

Leszemeztem a szőlőt, feltettem főni (nem kell alá semmi folyadék). Kb. másfél órán keresztül rotyogott, addigra a szemek teljesen megpuhultak, szétfőttek. Ezután egy szitán átpass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk