menu

Családireceptkönyv.hu

Erdőkerülő vadpörkölt


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 kg vadhús (szarvas, vaddisznó)
4 fej vöröshagyma
zsír
1 fej fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
3 db babérlevél
őrölt köménymag
só, bors, pirospaprika
majoránna, szemes bors
5-6 szem szegfűbors
2 dl vörösbor
2-3 evk áfonyalekvár
1 marék szárított erdei gomba (vargánya)
víz

Elkészítés:


A húst (ha van rá idő) 1 napig páclében pácolom, majd kiveszem és kockákra vágom.
A hagymát felaprítom, a zsírban megpárolom, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és pörköltalapot készítek belőle. A beáztatott agyag edénybe teszem az alapot, ráteszem a húst, a fűszereket, a felaprított fokhagymát, beleteszem a lekvárt, a beáztatott és kinyomkodott gombát, beleöntöm a bort és annyi vizet öntök rá, ami éppen ellepi. A lefedett cserépedényt a kemencébe teszem és kb 2-2,5 óra alatt készre főzöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


A főzési idő nekem most ennyi volt, megpuhult, a levét elfőtte,
finom szaftos pörköltet kaptam, mikor kivettem.
Lehet rövidebb és hosszabb is a főzési idő, ez a kemencétől és a befűtéstől is függhet.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdei gombás vadnyúl comb
Erdei gombás vadnyúl comb

A combokat csíkokra vágott szalonnákkal és fokhagymákkal tűzdelem meg, majd az öntöttvas edényem aljára pakolom mindet. A combokra még dobálok szalonnát, fokhagymát, jöhetnek a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Szarvasszelet gombával
Szarvasszelet gombával

E célra legalkalmasabb a combrész, melyből ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Húsverő kalapáccsal kiverjük, megsózzuk és egyik oldalát lisztbe mártva forró zsírban mindkét oldalát ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Őzpörkölt dödöllével
Őzpörkölt dödöllével

A kockára vágott hagymát és a felkockázott szalonnát kevés zsíron sütni kezdem, majd hozzáadom a lereszelt répát, gyökeret, zellert, a feldarabolt paprikát, paradicsomot, lekvárt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házinyúlérmék citromos krémmártásban
Házinyúlérmék citromos krémmártásban

1. A nyúlgerincet kicsontozzuk, lehártyázzuk, majd a húst kissé ferdén fölszeleteljük, gyengén kiverjük. Ha a gerinc kisebb, a hús nem elég, akkor a felsőcombokat is kicsontozzuk é...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk