2 dkg élesztő
2.5 dl tej
2 csapott evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
40 dkg finomliszt
3 tojássárgája
A töltelékhez:
15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
vaj a tepsi kikenéséhez,
kristálycukor
1 marék szeletelt mandula
A locsoláshoz:
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál kristálycukor
1.5 dl zsíros tejszín
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a tészta hozzávalóit a dagasztógéppel kidolgoztatom, majd kb fél órát kelni hagyom.
A megkelt tésztát kinyújtom, megkenem a töltelékkel, feltekerem, és felszeletelem. Vajazott tepsibe rakom, majd hideg sütőbe teszem, és úgy kezdem el sütni, hogy a sütő melegedése közben meg tudjon kelni.
160-180°-os sütőben készre sütöm.
Még forrón meglocsolom a cukros tejszínnel és úgy hagyom kihűlni.
Először a tölteléket készítjük el, hogy kihűlve tehessük a tésztára: a diós és a mákos hozzávalóit külön edényben felfőzzük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négyfelé vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel mérjük ki az alapanyagokat. A lisztből, az élesztőből és a tejből készítsük el az előtésztát, egy spatula segítségével alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta elkészítése: A folyadékot meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy csipet cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejjel elkevert vizet. Hagytam...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: Közepes1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű