12 db sós palacsinta
1 kg darált hús
1 fej nagy vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
4-5 gerezd fokhagyma
pirospaprika, só, bors, majoránna, vegeta
1 pohár tejföl
Az apróra vágott hagymát üvegesre párolom a felforrósított olajon, majd belerakom a darált húst és "megkapatom". Hozzáadom a pirospaprikát, fűszereket, a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd belenyomom a fokhagymákat is. Addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul.
Amíg elkészül, addig megsütöm a palacsintákat A kisült palacsintákba 1-1 lyukacsos szedőkanálnyi húst rakok, becsomagolom és egymás mellé jénaiba teszem.A visszamaradt szaftba tejfölt teszek, ráöntöm a palacsintára és forró sütőben összesütöm.
A palacsinta hozzávalói itt a receptkönyvben megtalálhatóak, csak cukor nélkül kell sütni.
hús+olaj-->pírítom+kicsi víz-->tűzálló tálba. Maradék zsírba-hagyma+gomba-->puhára párolom. tojást felverem+petrezselyem+gombához+hússzeletre+sonka+öntet+sajt :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a káposztánk túlságosan savanyú, akkor kimossuk, ezzel kezdünk, ha nem akkor bő vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. 2 A rizst egy bögrével k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát alaposan megmosom, hosszában ketté vágom, egy tűzálló tálba teszem, meglocsolom az olívaolaj felével és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perc...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű