1 doboz laskagomba
só, bors, vegeta
paradicsom, paprika (1-1db)
1 fej hagyma
húsleves (vagy alaplé)
A nokedlihez:
tojás
liszt
víz
1 nagy cs. kapor
A nokedlihez a friss kaprot megmosom, összevágom, a nokedlitésztát kikeverem és hozzáadom.
Sós, forrásban lévő vízbe szaggatom és megfőzöm.
A laskát megmosom, megpucolom és a hagymával együtt összevágom. A hagymát kevés forró olajba rakom, megpirítom, rádobom a gombát, majd amikor kicsit lepirult, felöntöm húslevessel (kockából is jó)és fűszerezem. Fedő alatt készre főzöm és nokedlivel tálalom.
A hagymát óvatosan felvágjuk. Először levágjuk az egyik tetejét, majd nagyon óvatosan keresztben felszeleljük, mint egy pizzát, nagyon nagyon vigyázva, hogy a hagyma nagyságától fü...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KözepesA krumplit jól megmosom, pucolni nem kell. Karalábévájóval kiszedem a közepét, úgy nézzen ki, mint egy csónak. Olajozott tepsibe teszem a kivájt forgácsokkal együtt, megsózom, kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymák külső pergament héját szedjük le, a gyökeréről a földes részt is távolítsuk el. Vágjuk keresztben ketté, majd a vágásfelületére daráljunk borsot és hintsük meg sóval....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű