Juhtúró
joghurt
zöldségek
tejföl
snidling
fűszerek
fokhagyma
kapor
főtt cékla
márványsajtos vajkrém
Juhtúrós mártogatós:
15 dkg enyhén sós juhtúró
fél pohár natúr joghurt,
1 kávéskanál reszelt vöröshagyma vagy 1 evőkanál apróra vágott snidling,
1 evőkanál apróra vágott kapor,
1 gerezd fokhagyma.
Simára keverem.
Márványsajtos krém:
20 dkg natúr krémsajt,
10 dkg márványsajt,
1 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál fehérbor,
késhegynyi őrölt fekete bors
A hozzávalókat simára keverem.
Céklás mártogatós:
20 dkg főtt cékla, negyed csésze joghurt, 1 tk őrölt koriander
A hozzávalókat keverjük el. Friss citromlével frissíthetjük és préselt fokhagymát is adhatunk hozzá.
Zöldfűszeres mártogatós
20 dkg natúr krémsajt
15 dkg natúr joghurt
1 csokor zöldfűszer
1 tk (csípős) mustár
só, bors
A krémsajtot keverjük össze a joghurttal. Annyi joghurtra lesz szükség, hogy krémes állagú legyen a mártogatós. Keverjük bele a megmosott, leszárított és apróra vágott zöldfűszert és a mustárt.
A kukoricát lecsepegtetjük, egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a felkockázott sajtot. Egy kis tálba összekeverjük a joghurtot, majoznézt, mustárt, fűszereket, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzöm, megpucolom, kettévágom. A sárgáját kiveszem villával összetöröm, majd a tejföllel(2 kanál), meg a mustárral simára keverem. Hozzáadom a májkrémet, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat feltesszük főni, a forrástól számított kb. 5 percig főzzük, majd a főzővizet leöntjük róla és hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk. A sárgarépát meghámozzuk, és vékony c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapustu a mrkvu nastrúhame do misy. Cibuľu a petržlenovú vňať nakrájame najemno. Pridáme k mrkve a kapuste, ochutíme soľou, korením a zmes dobre premiešame. V miske zmiešame všetk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű