menu

Családireceptkönyv.hu

Babgulyás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 fej hagyma - vörös
4 gerezd fokhagyma
600 g sertéstarja
300 g sertéscsülök (füstölt)
3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 db paradicsom
500 g szárazbab
babérlevél (friss, vagy szárított)
fűszerpaprika

100 ml étolaj
A csipetkéhez:
100 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 kávéskanál só

Elkészítés:


1A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
2A babot egy edénybe tesszük, teszünk bele babérlevelet, felengedjük vízzel, ami ellepi és elkezdjük főzni had, puhuljon.
Babgulyás recept
3A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük.
Babgulyás recept
4Beletesszük az összenyomott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott felkockázott húst és fehéredésig főzzük.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
5Hozzáadjuk, pirospaprikát elkeverjük.
Babgulyás receptBabgulyás recept
6Mehet bele az apró kocára vágott paradicsom, a karikára vágott répa és zöldség. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott füstölt húst.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
7Fél óra főzés után a babot is beletesszük, és a bab főzőlevét is adjuk hozzá, nagyon finom lesz tőle. Együtt főzzük, amíg a hús és a bab is puha lesz.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
8Addig elkészítjük a csipetkét. Egy tálba tesszük a lisztet közepébe a tojást, sót, és jól összegyúrjuk, ha kell, még adunk hozzá lisztet az a lényeg a tészta ne ragadjon a kezünkhöz.
Babgulyás recept
9Ha puha a hús és a bab is, akkor a tésztát tegyük a levesbe, és jól forraljuk össze. A kész tészták feljönnek a leves tetejére.

Babgulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palócgulyás kuktában
Palócgulyás kuktában

A vöröshagymát megpucolom, apróra kockázom és az olajon üvegesre pirítom. Rádobom a zúzott fokhagymát, összeforgatom majd a felkockázott húst is beleöntöm. Fehéredésig pirítom, ma...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tojás leves
Tojás leves

A vöröshagymát kockára fölvágjuk és az étolajon megdinszteljük. Mikor már kezd egy kis szine lenni akkor a fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Örölt pirospaprikval megszórjuk.Jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Korhelyleves
Korhelyleves

A savanyú káposztát mossuk át a só miatt. Egy lábasba helyezzük a káposztát, a hagymát, a fűszereket, a húslevest és a vizet. Jól összefőzzük, amíg a káposzta meg nem puhul, ez kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk