4 db bőr nélküli csirkemell
zsír a sütéshez(kacsazsír, libazsír)
só, bors
édes őrölt paprika
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
1-2 ág rozmaring
4-5 levél friss bazsalikom levél
A csirkét sózom, borsozom és szárnyas(kacsa, liba) zsírjában elősütöm.
A kisült zsírral meglocsolva, fűszernövényekkel meghintve,
200 fokon 20-25 perc alatt puhára sütöm. A kész husi minden oldalát
megkenem frissen zúzott fokhagymával és piros paprikával szórom,
mintegy köntösbe öltöztetem :)
Köretként én párolt rizzsel kínáltam. Hidegen, szendvics készítéshez is kiváló!
Friss salátával diétázók is bátran fogyaszthatják!
A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát besózzuk. Aztán panírozzuk a szeleteket, de úgy, hogy a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtban forgatjuk meg a húst. Egymás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba beleöntöm az olajat, a hagymát vékonyra felszeletelem, és takarék lángra felrakom sülni, dinsztelődni, amíg a húst előkészítem! A húsokat egyenként át pucolom, alaposan...
Elkészítési idő: 20-perc Nehézség: KönnyűFelkockázzuk a csirkét és egy serpenyőben olívaolajon átsütjük. Hozzáadjuk a mézet, szójaszószt, cukrot és a keményítőt, majd kis lángon kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik a szósz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsát előző nap sózzuk, borsozzuk, a mellét bevagdossuk. Hagymával, fokhagymával tömjük. 180 fokon ropogósra sütjük. A káposztát felszeleteljük, sózzuk, fél órát pihentetjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű