800 g 00 pizzaliszt
500 ml víz
3 g méz
20 g só
5 g élesztő
5 g extra szűz olívaolaj
Beleöntöm a vizet egy tálba, belemorzsolom az élesztőt, utána hozzáadom a mézet. Beleteszem a liszt 50%-át és összekeverem a vízzel és az élesztővel, letakarva pihentetem fél órát.
Miután letelt a fél óra hozzátesszük a sót és a maradék lisztet! Miután összedolgoztam hozzáöntöm az olívaolajat átkeverem még egyszer. Ezután dagasztom kb. 20 percig, utána pedig fél órát letakarva pihentetem. Ezután 250 grammos gömböket formázok belőle , belehelyezem egy tepsibe, lisztet szórok a tetejére, lefóliázom és kelesztem 4-6 órát.
1. A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. 2. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a ler...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot és az olajat, majd összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy összeállon a tészta (kb. 2,5 dl). Lisztezett felü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalókat összegyúrjuk, hozzátesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk. 2. Kétszeresére kelesztjük. 3. Miko...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat dagasztó gépbe rakom összedolgozzuk a tésztát ,közepesen lágy tésztát kell csinálni.Kiolajozott dagasztó tálba kelesztem 10-15 percig ,vajazott lisztezett, tepsibe n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű