menu

Családireceptkönyv.hu

Fatörzs torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
7 evőkanál finomliszt
7 evőkanál kristálycukor
7 darab tojás
A töltelékhez
4 darab tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg olvasztott étcsokoládé
1 evőkanál rum
5 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
5 dkg mazsola
25 dkg Rama

Elkészítés:


A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a maradék cukrot is beledolgozzuk. Egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
2.Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180˚C, légkeveréses sütőben 165˚C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
3.A sütőből kivéve enyhén meglisztezzük a tetejét, majd gyúródeszkára borítjuk, (ha van rajta papír, lehúzzuk róla) és feltekerjük. Papírba, vagy konyharuhába csomagoljuk és megvárjuk amíg kihűl.
4.Ezután óvatosan kihengergetjük és vékonyan megkenjük a megforrósított lekvárral, amit ha túl sűrű lenne, egy kevés likőrrel hígíthatunk.
5.A porcukrot a tojássárgával kikeverjük, majd vízgőz fölött krémesre főzzük és hűlni hagyjuk. A Ramát először magában, majd a vaníliás cukorral keverjük habosra. Az olvasztott csokoládét belecsorgatjuk, majd apránként a kihűlt cukros tojáskrémet, végül a rumot is belekeverjük.
6.A krém kétharmadát egyenletesen a piskótalapra kenjük - ha a lekvár már kellően megdermedt rajta - a durvára vágott dióval és a langyos vízbe áztatott, lecsöpögtetett mazsolával megszórjuk. Szorosan feltekerjük és a maradék krémmel körbekenjük.
7.Villával mintát karcolunk bele. Csíkokra vágott mandulával, pirított dióval, mogyoróval, kókuszreszelékkel és marcipánfigurákkal egyaránt díszíthetjük. Tálalás előtt behűtjük, hogy szépen szeletelhessük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fanta torta
Fanta torta

Ezt a nagyon közismert süteményt, a változatosság kedvéért, most kerek, kapcsos tortaformában (28 cm) készítettem el. A tojásnak a sárgáját kihabosítottam 6 evőkanál cukorral, aztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csíkos torta
Csíkos torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sacher torta
Sacher torta

Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük ke...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Túrótorta
Túrótorta

A cukrot, margarint, vaníliás cukrot és tojás sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, citromhéjat. A zselatinra 4 evőkanál vizet öntünk és a forró tejjel leöntjük. Az 5 to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk