A piskótához
120 g vaj
80 g porcukor
6 db tojássárgája
120 g csokoládé - ét (53%-os)
6 db tojásfehérje
160 g kristálycukor
120 g búzaliszt (BL55)
50 g mandula (szeletelt)
Hozzávalók a töltelékhez, mázhoz:
30 dkg étcsokoládé
25 dkg baracklekvár
20 ml rum
2 evőkanál olaj
Az étcsokit gőz felett olvaszd fel. Ha már félig kihűlt, keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, és keverd habosra. A fehérjéből verj kemény habot, és add hozzá a kristálycukrot. A sütőporos lisztet szitáld bele a csokis masszába, majd óvatosan forgasd bele a fehérjehabot is.
Egy tortaformát vajazz, lisztezz ki, és öntsd bele a tésztát. Süsd körülbelül 40 percig, de az első 20 percben ne nyisd ki az ajtót. Amikor megsült, vágd ketté. Mindkét felét kend meg rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett olvaszd meg, és keverd össze olajjal. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, ettől lágy marad. Végül vond be vele az egész tortát, ha pedig megszilárdult, már tálalhatod is.
3x3 tojásból sütöm meg a piskótát, így nekem sokkal szebb és egyenletesebb a tésztám. 3 tojásfehérjét felverek habnak 3 ek cukorral, amikor jó kemény állagú lett, belerakom a 3 toj...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA 9 db egész tojást keverjük el, inkább csak elegyítsük, a 8 evőkanál cukorral, majd keverjük bele az olvasztott csokoládét, az olvasztott vajat végül a 2 evőkanál lisztet. Egy 26...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Puhára olvasztom a kókuszzsírt, közben pedig az Oreot robotgépben morzsává darálom. Miután a kekszmorzsához öntöttem a zsiradékot, újra dolgoztatom kicsit a robotgépet. 2. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kisebb lábasban a joghurtot összekeverjük a cukorral és zselatinnal. 2.Feltesszük melegedni, de vigyázzunk nehogy forrni kezdjen! 3. Amint felolvadt a zselatin, azonnal le...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz