1 csomag leveles tészta (vagy 2 cs, ki mennyit szeret készíteni)
10 dkg sajt (reszelt ízlés-és mennyiség szerinti adag)
1 db tojás
Ha fagyasztott leveles tésztánk van, akkor azt már előző este vegyük ki a fagyóból.
A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki.
Kenjük meg a felvert tojással, majd szórjuk meg a már előre lereszelt sajttal
Tetszés szerinti méretekre vágjuk fel
Előmelegített sütőbe rakjuk, és aranybarnára sütjük.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tejszínt, a lisztet és reszelt sajtot dolgozzuk egybe,ez lesz a tészta. Ez fóliával húzzuk be majd egy fél napra tegyük hűtőbe állni. Másnap a tésztát osszuk 4 egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSima kelt tészta egy tepsihez: 35-40 dkg liszt, 1 tojássárgája, csipet só, 2,5 dl langyos cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj. Kelt tésztát kidolgozzuk, letak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk,bele tesszük a vajat ,a sót,majd beleöntjük a lisztet. Körülbelül 3 percig ,kevergetve főzzük,majd hozzá adjuk a reszelt sajtot is . Amikor elolvadt a sajt,a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű