10 szelet sertéshús (karaj, comb szeletekre vágva, csont nélkül)
10 szelet bacon
10 szelet sajt
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A húst kiklopfoljuk, besózzuk, és hagyjuk egy kicsit így állni.
Utána szépen réteggezzük. Először magunk elé veszünk egy szelet húst, ráhelyezzük a bacont, majd a sajtot. Óvatosan feltekerjük, majd így járunk el a további hússzeletekkel is. Mikor készen vagyunk, bepanírozzuk a szokásos módon. Liszt-tojás-zsemlemorzsa, és bő forró olajban aranybarnára kisütjük. Kis lángon, lassan süssük, hogy rendesen átsüljön.
Főzünk egy jó sűrű pörköltet a húsból. Ennek a fajta babnak nem kell főzési idő ezért csak akkor öntjük a pörkölthöz amikor a hús már vaj puha. Beletesszük a lestyánt is és a csipe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. 2. A rizst úgyszintén megfőzzük vagy megpároljuk (ahogy szoktuk). 3. Egy kis olajon megpirítom az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarfiol húsos takaró alatt 1 közepes fej karfiol 2 ek só (a karfiol előfőzéséhez) 30-40 dkg darált sertéshús 2 db tojás 1 közepes fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma feket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű