300g főtt füstölt csülökhús, 2db tojás, 2dl tej, 400g liszt, 2dl tejföl, 20g só, 30g reszelt friss torma, 5g cukor, 3g törött bors, 0,5dl olaj
A füstölt csülökhúst ledaráljuk. A lisztből, a tojásból és a tejből közepesen kemény galuskatésztát készítünk. Belekeverjük a ledarált csülökhúst, borssal fűszerezzük. Forró, sós vízbe beleszaggatjuk a galuskát, majd addig főzzük, amíg a galuskák a víz tetejére fel nem jönnek. Leszűrjük, leöblítjük, s felforrósított olajban átforgatjuk, ha szükséges, utána ízesítjük. A tejfölt elkeverjük a reszelt tormával, megsózzuk, a cukorral ízesítjük, majd felmelegítjük, vigyázva arra, hogy a tejföl ki ne csapódjon. A felforrósított galuskát tálra öntjük, tetejét meglocsoljuk a meleg tormás tejföllel.
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük. A hú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 fej vöröshagyma 0.5kg darált marhahús 1/4 csésze hagyma, kockázva 1/4 csésze petrezselyem, apróra vágott 1/4 csésze gomba, apróra vágott 1 evőkanál. barna cukor 1 evőkanál...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A vöröshagymát zsírban megpirítom, felét kiveszem a töltelékhez. A darált húst összekeverem a tojással, a félig főtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, a reszelt fokha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes