3 nagy vöröshagyma
olívaolaj
5 dk margarin
1 ek csípős mustár
1 db húsleves kocka
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
1,5 dl fehér bor
1,5 dl víz
1 ek liszt
1,5 dl főző tejszín
A hagymát vékonyan leszeletelni, majd kevés olívaolajon elkezdeni párolni. Amikor már jól összeesett, rátenni a fele margarint, fűszerezni és így párolni még egy kicsit. Ezután rátenni a mustárt és a lisztet, jól elkeverni és felengedni a vízzel, és a borral. Puhára párolni, majd leturmixoljuk. Visszatenni a tűzre, és állandó keverés mellett hozzáadni a maradék margarint és a tejszínt. Jól kiforralni, de főzni már nem kell.
Önállóan, krumpligombóccal is jó
A hagymát felkockázom, kicsit megpirítom az olajon, sózom, felengedem egy negyed pohár vízzel, tovább párolom a legkisebb lángon, hozzáadom a cukrot, tovább főzöm, felöntöm a tejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMix all ingredient. to serve, pour over shredded cabbage and refrigerate for at least 1 hour.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a túró kivételével, robotgép segítségével turmixold össze. Ha nem elég krémes, adj hozzá kevés olívaolajat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a kaprot szintén. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Rádobjuk a hagymát és a kapor 2/3-át. Fél l vízzel felengedjük, beletesszük a leves...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű