krumpli, tej, dara, só, szerecsendió liszt
50 d krumplit meghámozva nyersen lereszelünk, 200 ml forró tejbe belekeverjünk 6 d darát, pihentetjük, majd elegendő mennyiségű lisztet adunk hozzá, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk, 20 perc alatt kifőzzük, petrezselyembe hempergetjük, pörkölthöz tálaljuk.
Köret
Sütőpapírral bélelt tepsibe kockára vágott krumplit ízesíteni sóval, piros paprikával, fokhagymával. Olajjal meglocsolni és jól összekeverni. Ropogósra sütni!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal egy tálban felforraljuk. Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépákat megtisztítjuk, levágjuk a végeit, hosszában kettévágjuk őket és sütőpapíros tepsibe pakoljuk. A citromot megmossuk, cikkekre vágjuk és a répához dobjuk. Sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű