2 csirkemellfilé
3 dl tejszín
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
4-5 kanál reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
só
durvára őrölt bors
néhány szál petrezselyemzöld
50 dkg fettuccine vagy linguine tészta
A kockákra (vagy ízlés szerint csíkokra) vágott csirkemellet megsózzuk, borsozzuk és teflonos serpenyőben az olívaolajon kisütjük (lehet grillen is).
Egy másik edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejszínt es az összezúzott fokhagymát. A végen beletesszük a sajtot es azt is felolvasztjuk. Visszatesszük az edénybe a húst, ízlés szerint még megborsozzuk.
A húsos szószt a kifőtt spagettire halmozzuk, apróra tépkedett petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Ha a tészta megfőtt, szűrd le és őrizz meg egy keveset a főzővizéből. Öntsd a tésztát a szószra, lazán keverd össze. Ha túl sűrű, akkor öntsd fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálald.
Egy nagyobb befőttesüvegben nokedli állagú tésztát keverek a lisztből és a vízből, majd lazán letakarva szobahőmérsékleten hagyom. Körülbelül 2-3 nap múlva, mikor buborékok keletke...
Elkészítési idő: 5-6 nap Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát összekockázzuk, és serpenyőben zsírjára sütjük, amikor majdnem kész megpirítjuk benne az összekockázott hagymát, és megpirítjuk a tarhonyát, (a többi tésztát kü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKifőzöm a tésztát. A szószhoz felaprítottam egy dundi csokor petrezselymet, majd megolvasztottam egy serpenyőben a vajat, aztán összefőztem egy nagy doboz tejszínnel. Amikor sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tészta hozzávalóit egy edénybe öntözzük, és akár kézzel, akár robotgép dagasztókarjával összegyúrjuk. 2. Nyújtsuk ki és daraboljuk a tésztát (– nálunk most már hagyományosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű