50 dkg csirkemellfilé
• A masszához:
• 20 dkg liszt
• 1 tojás
• 1 csomag sütőpor
• 1 csipet keményítő
• 1 evőkanál olaj
• víz
• só
• A mázhoz:
• 1 kiskanál ecet
• 1 kiskanál cukor
• méz
• piros arany
• kevés olaj
• szezámmag
A csirkemellet megsózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. Serpenyőben kb. fél liter olajat felforrósítunk, a csirkemell darabokat egyenként a masszába mártjuk, hirtelen kisütjük, majd félretesszük. Nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat összemelegítünk, és ebbe a mázba forgatjuk a kisült csirkefalatokat. Végül megszórjuk őket szezámmaggal. Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk.
A csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nylon zacskó között óvatosan kiklop...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és összevágjuk apróra (vagy ledaráljuk). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadva tovább pároljuk, sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk és betesszük a tejbe. Hozzáadjuk a borsót, a kakukkfűvet, enyhén megsózzuk és beletesszük a megtisztított csirkecombokat, majd légmentes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, sütőporral, fűszerekkel, és a sörrel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A húsokat megmártj...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes