1 csomag leveles tészta
15 dkg füstölt lazac
25 dkg sajt
25 dkg tejföl
3 tojás
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem, szerecsendió , bors, margarin a sütőtál kikenéséhez
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A fodros szélű kerámiatálat kikenjük margarinnal. Tésztát beletesszük, körbevágjuk. Sajtot lereszeljük.
Összekeverjük egy tálban a felkockázott lazacot, sajtot, tejfölt, apróra vágott hagymát, tojást, petrezselymet, fűszereket. Sózni nem kell.
Beleöntjük a sütőtálba a leveles tésztára.
175 C fokon 30 percig kell sütni.
Ezt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágott hagymát olajban aranysárgára pirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával és paradicsompürével. A keményre főzött tojásokat hosszában 4 felé vágjuk és a felforrt hagymás...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűEgy kg sertés vagy csirke máj,, bármely meg felel,, egy kg zsír szalonna, egy kg sertés hus, egy kg hagyma, fűszerek ízlés szerint, só, fehér bors, fahéj, szerbors, kevés majoránna...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsból pörköltet készítünk, majd a levét leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kizsírozunk, s alulra vékony burgonyaszeleteket rakunk, amelyre sorban pörköltet, karikára vágott z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű