50 dkg sertés-, vagy pulykacomb
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 zöldpaprika
1 hegyes erős paprika
4 paradicsom
4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
2 tk pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 tk őrölt kömény
só ízlés szerint
30 dkg rizs
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje, és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze!
Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni.
A tejfölt, majonézt, sót, tojást, lisztet kézi habverővel simára keverjük. A serpenyőben hevítünk egy kevés olajat, az előzőleg kapott masszát beleöntjük, és elegyengetjük. Rögtö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd rátesszük a borsót. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és fedő alatt puhára pár...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvasztom, lisztes gyúródeszkán kinyújtom vékonyra. Lehetőleg kör alakúra, amit háromszögekre vágok és a félbevágott virsliket ebbe tekerem fel a szélesebb felé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kis kockákra szeletelünk két fej vöröshagymát. 2. Ezt a két összevágott hagymát a szalonna zsírján megpároljuk (pörcöt benne hagyjuk). 3. Hozzáadjuk egészben a debreceni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű