menu

Családireceptkönyv.hu

Bácskai rizses hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertés-, vagy pulykacomb
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 zöldpaprika
1 hegyes erős paprika
4 paradicsom
4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
2 tk pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 tk őrölt kömény
só ízlés szerint
30 dkg rizs

Elkészítés:


A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje, és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze!

Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni.

Bácskai rizses hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Serpenyős pizza tíz perc alatt
Serpenyős pizza tíz perc alatt

A tejfölt, majonézt, sót, tojást, lisztet kézi habverővel simára keverjük. A serpenyőben hevítünk egy kevés olajat, az előzőleg kapott masszát beleöntjük, és elegyengetjük. Rögtö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos zöldborsóragu
Tárkonyos zöldborsóragu

Egy kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd rátesszük a borsót. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és fedő alatt puhára pár...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Leveles tésztába tekert virsli
Leveles tésztába tekert virsli

A leveles tésztát kiolvasztom, lisztes gyúródeszkán kinyújtom vékonyra. Lehetőleg kör alakúra, amit háromszögekre vágok és a félbevágott virsliket ebbe tekerem fel a szélesebb felé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Debreceni burgonyatál - OK
Debreceni burgonyatál - OK

1. Kis kockákra szeletelünk két fej vöröshagymát. 2. Ezt a két összevágott hagymát a szalonna zsírján megpároljuk (pörcöt benne hagyjuk). 3. Hozzáadjuk egészben a debreceni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk