400 g zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín (10%-os)
só
bors
tárkony
olaj
Egy kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd rátesszük a borsót. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult a borsó, hozzáöntjük a tejszínt, fedő nélkül átforraljuk és a legvégén hozzáadjuk a tárkonyt.
Rizzsel összekeverjük és találjuk.
A bucik tetejét levágjuk,egy kevés bélzetet kiszedünk. Annak a helyére töltjük sorban a hozzávalókat a tojássárga kivételével. Sütőbe toljuk 20 percre majd 1-1 tojássárgát a tete...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. Mosd meg a padlizsánt és szeleteld fel ujjnyi karikákra, sózd meg és hagyd állni fél órát. 2. Dinszteld meg kevés olajon a felaprított hagymát, öntsd hozzá a paradicsomlevet, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megfőzzük, és kihűtjük. A paprikáknak levágjuk a "sapkáját", kimagozzuk. Az olívabogyót összevágjuk, a fokhagymát összetörjük, a paradicsomot és a mozarella f...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA krumplikat héjával együtt megfőzzük addig amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű