menu

Családireceptkönyv.hu

Csészés vegyes gyümölcsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 csésze cseresznye (csésze=2,5 dl)
1 csésze köszméte
2 csésze eper
1 nagy csipet só
2/3 csésze cukor
5 db szegfűszeg
1 púpos ek vaníliás pudingpor
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) (20%-os)
1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:


A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük.

A cseresznyét és a köszmétét feltesszük főni annyi vízben, hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.

Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget.

Kb. 4-5 percig forraljuk.

Az epret is hozzáadjuk.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

Belecsorgatjuk a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és pár perc után elzárjuk.

Csészés vegyes gyümölcsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  pizzás croissant
pizzás croissant

Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Rakott kelbimbó
Rakott kelbimbó

Egy edényben olajat hevítünk, hozzáadjuk a rizst, majd fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd alaposan összekeverjük. Pár percig forraljuk, majd l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Sajtos perecek
Sajtos perecek

Hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, kiszaggatjuk, tetejét lekenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal különböző magokkal.Előmelegített sütőben aranybarn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsleves narancsból,eperrel
Gyümölcsleves narancsból,eperrel

A gyümölcsöt feltesszük melegedni,épp hogy forró,már le is vesszük. Ha friss az eper,akkor csak egyet rottyanjon,nem szabad sokáig főzni,mert szét esik a gyümölcs Hozzá tesszük a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk