3 csésze cseresznye (csésze=2,5 dl)
1 csésze köszméte
2 csésze eper
1 nagy csipet só
2/3 csésze cukor
5 db szegfűszeg
1 púpos ek vaníliás pudingpor
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) (20%-os)
1 tasak vaníliás cukor
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük.
A cseresznyét és a köszmétét feltesszük főni annyi vízben, hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.
Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget.
Kb. 4-5 percig forraljuk.
Az epret is hozzáadjuk.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
Belecsorgatjuk a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és pár perc után elzárjuk.
Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben olajat hevítünk, hozzáadjuk a rizst, majd fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd alaposan összekeverjük. Pár percig forraljuk, majd l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, kiszaggatjuk, tetejét lekenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal különböző magokkal.Előmelegített sütőben aranybarn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt feltesszük melegedni,épp hogy forró,már le is vesszük. Ha friss az eper,akkor csak egyet rottyanjon,nem szabad sokáig főzni,mert szét esik a gyümölcs Hozzá tesszük a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű