1 ek MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
20 dkg barna csiperkegomba
50 dkg felső csirkecomb
1 tk kurkuma
ízlés szerint bors
10 dkg zöldborsó
1 dl víz
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
1 ek csípős fűszerpaprika
A csirkét ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal és a kurkumával jól keverjük össze, tegyük félre.
Vágjuk apróra a vöröshagymát, zúzzuk össze a fokhagymát és szeleteljük fel a gombát.
Egy kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalát a húsnak, szedjük ki és tegyük félre.
Tegyük a serpenyőbe a vöröshagymát és pirítsuk üvegesre.
Adjuk hozzá a fokhagymát, majd a gombát és pirítsuk tovább 3-4 percig.
Vegyük le a serpenyőt a hőforrásról, adjuk hozzá a paprikát, jól forgassuk össze. Öntsük fel a vízzel, majd tegyük bele a húst és az Ízvarázst, forraljuk fel, majd pároljuk 20-25 percig.
Végül adjuk hozzá a zöldborsót és a tejszínt, jól forgassuk össze és pároljuk további öt percig.
Párolt rizzsel tálaljuk.
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágd szeletekre, majd fűszerezd sóval, borssal. A melleket először mártsd felvert tojásba, majd forgasd útifű maghéj és durvára darált sós, földimogyoró keverékébe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét kevés, sós vízben puhára főzzük. Ezután hideg vízben lehűtjük, papírtörlővel szárazra töröljük. Először lisztbe, tojásba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Bő, fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű