2 dl tej
3 dl olíva olaj
3-4 gerezd fokhagyma
Só
Bors
A tejbe belereszeljük a fokhagymát, majd habverővel habosra keverjük és szép lassan hozzáadjuk az olajat(közben folyamatosan verjük).
3-4 perc után besűrűsödik.
Ekkor sózzuk és borsozzuk.
Egy tökéletes hollandi mártás alaprecept! Lehet tejszínesen, és vizesen is készíteni. Mindkét változat tökéletes, ez a vizes változat. Könnyű, krémes, és nagyon finom! Kiváló mártá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal. Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a mustárral, habverővel, kézzel vagy robotgéppel keverni kezdem, majd cseppenként, nagyon lassan hozzáadom az olajat. Mikor elkezd sűrűsödni és az olaj felét felve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPeel and core apples and cut into quarters. Place them in an enamel sauce pan with the water and lemon juice then bring to a boil then turn the heat down slightly and simmer 30 min...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű