menu

Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsos palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3 darab csirke felsőcomb
1 pohár tejföl
10 dkg liszt
Petrezselyem
Só, bors, pirospaprika

Palacsintához:
2 tojás
15dkg liszt
2,5 dkg vaj
Fél liter ásványvíz
2,5 dl tej
Olaj

Elkészítés:


A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk.
Pörkölt alapot készítünk, beletesszük a csirkecombokat, vizet öntünk rá, készre főzzük
A tojásokat ketté választjuk.
A lisztbe beletesszük a sárgáját langyos, felolvasztott vajjal és tejjel palacsinta tésztát csinálunk.
A fehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a palacsintatésztába.
Kisütjük a palacsintákat, ha megfőtt a pörkölt, kivesszük a csirkecombokat.
A hagymás szaftot robotgéppel pépesítjük.
A pépesített szaftot tejföllel és liszttel behabarjuk, a csirkecombot apróra vágjuk és a botmixszerrel pépesítjük.
A húspéppel megtöltjük a palacsintákat tálaláskor lelocsoljuk a palacsintákat a szósszal és petrezselyemmel díszítjük

Hortobágyi húsos palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Habos mákos kifli vagy mákos guba kicsit másképp
Habos mákos kifli vagy mákos guba kicsit másképp

A kiflit felkarikázzuk. Összekeverjük a tejet a cukorral és a tojássárgájával. Tűzálló tál aljába 1 sor kiflikarikát teszünk. Meglocsoljuk a cukros tejjel. Megszórjuk a porcukorra...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-Zöldséges csirke
Tejszínes-Zöldséges csirke

hús-só,bors-olajon megsütöm. serpenyőbe-zöldségkeverék-paradicsom-vízzel felöntöm-párolom-hús hozzá-tejszín-fűszerek-forralom-mozarella a tetejére.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csikós tokány
Csikós tokány

A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Alföldi rakott tarhonya
Alföldi rakott tarhonya

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi. A tojásokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk