2 evőkanál SZERENCSI Kakaópor
25 dkg kristálycukor
1 dl víz
5 db tojás
1 db héja citrom
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 dl olaj
A tojásokat szétválasztjuk, a citrom héját lereszeljük. Az 5 tojásfehérjét a 25 dkg kristálycukorral keményre felverjük, majd az 5 tojássárgával tovább keverjük.
Hozzátesszük az 1 db citrom héját, az 1 cs. vaníliás cukrot, az 1 cs. sütőport, 1 dl vizet és az 1 dl olajat. Mikor az egészet kikevertük 25 dkg lisztet keverünk még hozzá.
Kiolajozott kuglófformába tesszük a felét, a másik feléhez 2 evőkanál keserű kakaóport keverünk, mielőtt beleöntenénk a masszát a sütőformába.
170 fokon kb.: 60 percig sütjük.
A tejet a cukor hozzáadásával meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, közepébe egy fészket készítünk, beleütjük a tojás sá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt kb. 10 perc alatt. A lisztet átszitáljuk, hogy jó levegős legyen, elkeverjük benne a többi cukrot, elmorzsoljuk ben...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Először a tölteléket készítjük el. Két kisebb lábasba belemérünk másfél-másfél bögre cukrot. 2. Ezekre óvatosan ráöntjük a vizet, majd közepes lángon melegíteni kezdjük, de egy...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű