80 dkg harcsa filé
1 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
3 dkg pirospaprika
50 dkg paprika
25 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet ételízesítő
20 dkg gomba
3 gerezd áttört fokhagyma
A harcsát megsózzuk.
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, a zsírban odatesszük pirulni, közben a vöröshagymát felére vágjuk, majd a félig kisütött szalonnához adjuk.
Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk sót, a pirospaprikát, a karikára vágott zöldpaprikát és a negyedelt paradicsomot, majd elkeverjük.
Ha félig megpárolódott, hozzáadjuk a haldarabokat és a gombát, majd készre főzzük.
Kóstolás után, tetszés szerint ízesítjük.
Köret lehet tejfölös csusza, tészta, vagy sült burgonya is.
A zsiradék mennyiségére ügyeljünk, akkor finom, ha az étel jó zaftos marad.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, és kevés olajon süssük meg aranybarnára a lazacot. A kifőtt tésztát keverjük össze a pestóval és forraljuk össze, majd forgassuk össze olívaolajjal...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A kedvenc fehérhúsú halfilédet kockázd fel nagyobb darabokra. 2. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, ebbe forgassuk bele a haldarabokat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat felengedem, megpucolom, megmosom. Jénaiba teszem (én feldaraboltam, hogy elférjenek), ráöntöm a tejet és beleteszem a feldarabolt fokhagymát. Éjjel pihentetem a tejben,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA szokásos módon kirántom a halat, és közepes vékony szeletekre hagymát vágok. 8 liter vizet felforralok (mi ennyit készítünk, ebből 20 literes edénnyel lesz) amibe a következő...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű