menu

Családireceptkönyv.hu

Lusta asszony rétese


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg vaj
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
50 dkg tehéntúró
1 csomag sütőpor
5 dl tej
4 tojás
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét, vajjal kikent 32*20 cm-es tepsibe szórjuk.

Rászórjuk a túrót, amibe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot. Erre rászórjuk a lisztes keverék másik felét.

A tojásokat a tejjel, 1 cs vaníliás cukorral jól elkeverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Kissé megrázogatjuk a tepsit, hogy a tejes masszából minenhová jusson.

A vajat ráreszeljük vagy rávagdossuk a tetejére és 200 fokra melegített sütőben, szép aranybarnára sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen.

Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk

Lusta asszony rétese

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Túróstáska leveles tésztából (Zé)
Túróstáska leveles tésztából (Zé)

A túrós batyu elkészítéséhez a tésztát kiterítjük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott barackot, a tejfölt és a porcukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Liszt nélküli piskóta
Liszt nélküli piskóta

Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját édesítővel, kakaóporral, sütőporral és vízzel kikeverjük. A felvert tojáshabhoz adjuk a kakaós masszát. Sütőpapírral b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres – túrós szelet
Epres – túrós szelet

A piskótát a megszokott módon elkészítjük. A túrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és héjával. A 10 db zselatinlapot vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és mele...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gumicukor narancsos (paleo)
Gumicukor narancsos (paleo)

A narancslében csomómentesen elkeverjük a zselatint és az édesítőt, majd mérsékelt lángon forralásig melegítjük. Mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről, pár percig hűlni hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk