50 dkg liszt
5 dkg olvasztott margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
2 dl tej
kevés cukor só
A tetejére:
15 dkg olvasztott margarin
20 dkg porcukor
20 dkg darált mák
Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megkelesztjük, és miután megkelt, lisztezett deszkán bögrével kiszaggatjuk a tésztát.
Vizet teszünk fel forrni. A fazék tetejére egy zsineggel konyharuhát kötözünk, mikor forr a víz, a konyharuhára rakjuk a gombócokat, és egy lábassal lefedjük. (15 percig hagyjuk a gőzben a gombócokat)
Olvasztott margarint teszünk az elkészült tésztára, és cukrozott mákot.
Egy jókora darab füstölt szalonnát, nem túl apró darabokra vágok. Nem egészen, csak üvegesre kiolvasztom. A szalonna zsiradékon, nagy fej kockázott vöröshagymát dinsztelek. Én pá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézÉn úgy szoktam csinálni, hogy könnyebb legyen a számolás, hogy annyi tojást használok fel, ahány kis muffin formám van. Ha szeretnétek még többet enni belőle, akkor készíthetitek c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágom. Belekeverem a darált húsba. Beleteszem a fűszereket: bors, só, curry, pirospaprika - esetleg ízlés szerint más is - és jól összegyúrom. Felverem a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesA csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben olajon kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gyros fűszerkeveréket és szépen lepirítjuk. Közben a sült krumplit is kisüstjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű