menu

Családireceptkönyv.hu

Milánói rakott burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tasak MAGGI Tésztás fortélyok Milánói makaróni alap
1 tasak MAGGI Olaszos húsgolyók alap
1 darab vöröshagyma
50 dkg burgonya
3 dl víz
néhány szál friss bazsalikom
olaj
5 dkg sajt
25 dkg sült hús

Elkészítés:


A meghámozott és felaprított hagymát az olajon megfuttatjuk. Az apró kockákra darabolt húst rádobjuk és kissé megpirítjuk. Felengedjük 3 dl vízzel és a MAGGI Tésztás fortélyok Milánói makaróni alapot, majd hozzáadjuk és kevergetve összeforraljuk.
A főtt burgonyát karikára vágjuk és a paradicsomos raguval váltakozva egy olajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük, végül előmelegített sütőben megsütjük.
Mielőtt teljesen megsülne, a reszelt sajttal megszórjuk. A sütőbe még annyi időre visszatesszük, hogy a sajt ráolvadjon.
Cikkekre vágva, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Milánói rakott burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Szegény szénégetők lakomája
Szegény szénégetők lakomája

A spagettit sós, lobogó vízben megfőzzük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felaprózzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a tepertők nagyobb részét kiemeljük. Az apróra k...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos ricotta gnocchi
Paradicsomos ricotta gnocchi

Gnocchi Egy lábasban tegyünk oda vizet forrni. A metélőhagymát vágjuk apró darabokra. A zabpelyhet daráljuk liszt állagúvá. Minden alapanyagot öntsünk egy tálba, és gyúrjuk össze...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés francia palacsinta (Crepe a’la francaise)
Bögrés francia palacsinta (Crepe a’la francaise)

A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás-gombás csirkemáj
Hagymás-gombás csirkemáj

A csirkemájat mossuk meg, majd törüljük szárazra, és ízlés szerint daraboljuk fel. (én 3-4 felé vágtam, nagyságától függően, és az inas-eres részt kivágtam, hogy ne pattogjon sütés...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk