ízlés szerint só
szükség szerint tojás
1 nagyobb fej karfiol
szükség szerint zsemlemorzsa
szükség szerint liszt
a sütéshez szükség szerint olaj
A karfiolt rózsaira szedjük és egy fazékban kissé megabároljuk.
Amikor már jó, kiszedjük és lecsepegtetjük.
Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban szép aranyszínűre sütjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tojásokat felverjük a sóval és a borssal, majd hozzáöntjük a tejet is. Olívaolajon kis lángon egy kerek tepsiben megfuttatjuk a fokhagymát, rád...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összedolgozzuk,majd vizes kézzel golyókat formázunk.Forró zsírban kisütjük.Nem kell panírozni,sem zsemlemorzsába forgatni. Kb.15 golyó lesz belőle.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított gombafejeket sós citromos vízben leforrázzuk, majd lecsepegtetjük és leszárítjuk A vajat habosra kikeverjük, és a finomra aprított zöld fűszerekkel összedolgozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes