4 bő evőkanál étolaj
500 g rizs - fehér (száraz)
750 ml víz (forró)
1 evőkanál só
250 g zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
Egy magas falú lábosban, olajon a rizst megpirítjuk, de ügyeljünk rá hogy ne kezdjen barnulni.
Felöntjük a rizst az előre felforralt vízzel, megsózzuk, és 1 percig forraljuk.
Rászórjuk, átkeverjük a zöldborsót és fedő alatt a lehető legkisebb lángon készre pároljuk. Pár percenként keverjük át, le ne égjen! Ezért is a kis láng!
Tűzhelytől és rizstől függően 10-30 perc után hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet átkeverjük és levesszük a tűzről.
Így készítsd: Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd párold meg rajta az apróra vágott zöldségeket, sózd meg. Amikor minden szépen megpuhult, turmixold össze az egészet, ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megpirítom a rizst, addig míg másabb színe lesz, majd felöntöm másfélszeres vízzel és ha felforr akkor a 200°-on előmelegített sütőbe teszem 50 percre.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vízforralóba vizet forralunk. 2. Az olajat felforrósítjuk, beleöntjük a rizst, és addig kevergetjük-pirítjuk a rizst, míg fehér nem lesz. 3. Ekkor ráöntjük a forró vizet...
Elkészítési idő: kb 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű