4 evőkanál tejföl
4 evőkanál majonéz (aki nem szereti a majonézt annyira, rakjon mondjuk egy evőkanállal több tejfölt és annyival kevesebb majonézt, bár annyira nem érződik a tészta ízén a majonéz)
2 db tojás
9 evőkanál finomliszt
csipet só
Feltét:
(lehet bármi,ki mit szeret vagy mi van a hűtőjében)
10 dkg reszelt sajt
10 dkg gépsonka
4 ek pizza szósz
A serpenyő kikenéséhez 24 cm-es:
1-2 ek olívaolaj
A tészta hozzávalóit kézi habverővel kikeverjük.
A serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beleöntjük a tésztát. A tetejét befedjük fedővel, a lángot tartalékra állítjuk.
Fedő alatt 5 percig sütötjük. Szép arany színű lett az alja.
Ekkor lehúzzuk a lángról, megkenjük a szósszal, rátesszük a sonkát és a sajtot, majd visszatesszük a tűzre és további 2 percig sütjük fedő alatt.
A zsírszalonnát megkapargatom, így a rajta lévő szennyeződést eltüntetem, majd kockákra vágom /kb 3X3 cm/ Ezt a mennyiséget 2 nagyobb /6 l-es/ lábosba rakom és felteszem a tűzhel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit meghámozzuk, felvágjuk kockákra, és sós vízben megfőzzük. Ha készen van, megvárjuk, míg langyosra hűl, és hozzáadjuk a 2 tojást, sót, majd a liszt nagyobb részét folyam...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA főzővízhez A sonkát egy edénybe tesszük, felöntjük a ciderrel és annyi vízzel, ami pont ellepi. A főzővizet narancshéjjal, reszelt gyömbérrel és csillagánizzsal fűszerezzük, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be! Az olajat egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük. Hagyjuk a cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön. N...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű