1 tasak MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alap
70-80 dkg burgonya
1 dl tejszín
szükség szerint vaj
4 dl víz
szükség szerint olaj
10 dkg sajt
30 dkg darált hús
A darált húst kevés olajon előpároljuk, a burgonyát felszeleteljük, majd egy kivajazott tepsibe a hússal rétegezve lerakjuk.
A Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízben és 1 dl tejszínben elkeverjük, majd a burgonyára öntjük.
10 dkg reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon 50 perc alatt megsütjük.
A kelbimbót mosás, tisztítás után kevés olaj-vaj keverékére tettem, fűszereztem, alámelegítettem és ebbe az olvadt fűszeres zsiradékban alaposan mindenhol megforgattam. Hozzáadtam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd enyhén sós vízbe feltesszük főni. Mikor megfőtt, anélkül, hogy leöntenénk róla a vizet, összetörjük, majd visszatéve a tűzre, annyi lisztet dolgozunk f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nokedlit elkészítjük. A liszthez adjuk a tojásokat, a sót, és lassan adagolva a vizet. A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Lobogó vízben kifőzzük a nokedlit és lecsöp...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük és felforraljuk a tejet, vizet és sót, majd belerakjuk a búzadarát. Közepes lángon állandó kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik. Ha kemény lenne, akkor még u...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű