4 szelet tarja(pácolva)
6 db burgonya
2 db közepes vörös hagyma
4 szelet bacon
6 gerezd fokhagyma
6-8 ek mustár
2 tk sertés fűszerkeverék
őrölt bors
só
étolaj
A húst bepácoljuk előtt 2-3 nappal korábban mielőtt elkészítenénk. Minél többet áll a pácban, annál porhanyósabb lesz a kész hús.
Egy zárható tetejű edénybe rakjuk a húst, és minden szeletet megsózunk, borsoznuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd megkenünk mustárral.
Ráöntjük az olajat, hogy befedje a húst,lezárjuk és hűtőbe tesszük minimum 1-2 napig.
A pácolás után egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a(megpucolt) és kb fél cm-re felkarikázott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a(megpucolt) felkarikázott vöröshagymát is, majd a bepácolt húsokat tesszük rá.
A húsok tetejére rakjuk a megtisztított félbevágott fokhagymagerezdeket, ráöntjük a fűszeres olajat, és lefedve, kb 180 fokon 60 percig sütjük, ekkor kivesszük rátesszük a húsra a bacon szeleteket, és fedetlenül még kb 20 percig sütjük, míg meg nem pirul a hús és a bacon.
A hagymát apróra, a húst pedig kockákra vágom. Margarinban mindkettőt enyhén megpirítom. A paradicsomot megszabadítom a héjától, négyfelé vágom és beleteszem. Hozzáadok ecs csésze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát. Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinsztelj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkinit lereszeltem, kinyomkodtam a levét és hozzákevertem a többi hozzávalót. A keveréket sütőpapíron vékonyan elterítettem és előmelegített 180 fokos sütőben 40 perc alatt m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű