ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fehér bors
1 doboz konzerv tonhal
ízlés szerint ecet
4 db tojás
ízlés szerint kristálycukor
16 db koktél, vagy 4 közepes paradicsom
1 fej saláta
szükség szerint olívaolaj
1 db , vagy 1 kis fej lilahagyma mogyoróhagyma
Kevés vízzel öntetet keverünk az olajból, az ecetből, a kristálycukorból, a sóból, a borsból és az apró hagymakockából. A pontos arányokat ízlés szerint állítjuk be. Nálam így néz ki: fél dl vízhez 1 kis kanál ecet, 1 kis kanál olaj, két csipet só, két csipet cukor, csipet bors + a kockákra vágott hagyma.
Darabokra tépkedjük a salátát és négy tányéron elrendezzük. Rászórjuk a tonhaldarabokat és a félbe, illetve hagyományos paradicsomnál nyolcadokra vágott paradicsomot.
A jól megsózott víz forrásától számított hat percig főzzük a tojást, majd egy-két percre hideg vízbe tesszük, megtisztítjuk és félbe, vagy négy részre vágva a saláta tetejére rendezzük.
Úgy a legjobb, ha a saláta tálalásakor még meleg a tojás, majd megöntözzük a hagymás öntettel.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát is felszeleteljük, hozzáadjuk. A majonézhez adjuk a tejfölt, az ecetet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk. Az olajat a citrom kicsavart,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nagyobb darabokra felkockázott brokkolit és karfiolt párold meg, majd hűtsd le. Az olívaolajat, a tengeri sót keverd külön össze a bazsalikommal, majd fűszerezd a párolt zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, k...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű