menu

Családireceptkönyv.hu

Uborkasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A salátához
1 db kígyóuborka (kb. 250g / uborka)
12 g só
1 gerezd fokhagyma
60 g kristálycukor
12 ml ételecet (10%-os)
Tálaláshoz (opcionális)
feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
tejföl (12%-os)

Elkészítés:


Az uborkát meghámozzuk, levágjuk a végeit.
Egy szeletelőn minél vékonyabbra szeleteljük.
Rányomjuk a fokhagymát, besózzuk, alaposan átkeverjük és 10 percig állni hagyjuk, míg levet ereszt.
Várjuk meg, míg jól kiereszti a levét.
Ezután hozzáadjuk a cukrot és az ecetet is. Határozottan, de óvatosan, hogy össze ne törjük, addig keverjük míg a cukor feloldódik. Tegyük a hűtőbe.
Minimum 15 percig érleljük a hűtőben. Tálaláskor tejföllel - ez elhagyható - illetve pirospaprikával, borssal meghintve tálaljuk.

Uborkasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Fokhagymás-petrezselymes gombafejek
Fokhagymás-petrezselymes gombafejek

A vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. A kockázott vöröshagymát dinszteljük meg a vajon, amíg üveges nem lesz. Közben a gombákat tisztítsuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Coleslaw káposztasaláta
Coleslaw káposztasaláta

1. Slice the cabbage as thinly as you can (I use my Mandoline Slicer set to 1/16” thick). Toss with salt and let sit in a colander in your sink for at least 1 hour (and up to 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Majonézes krumplisaláta
Majonézes krumplisaláta

A krumplit héjában megfőzzük, ha kész, kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát apró kockákra vágjuk. A majonézt és a tejfölt összekeverjük kevés mustárral, sóval, borss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Bécsi burgonyasaláta
Bécsi burgonyasaláta

A héjában főtt burgonyát hámozzuk meg, és még melegen karikázzuk fel. Öntsük rá a még meleg húslevest és a felkarikázott hagymát. Amikor kihűlt, adjuk hozzá az ecet, olivaolaj, mus...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk