2 dbnagyobb csirkemell vagy 3 db kisebb csirkemell (kb. 600 g)
250 gcsiperkegomba (jó nagy fejek, LIDL-ben kapható)
1 dbnagy fej vöröshagyma
300 mlszáraz fehérbor (rizling)
150 gvaj
frissen őrölt bors
só
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A grillserpenyőt kevés vajjal vagy olívaolajjal megkenjük, majd a csirkemelleket minden oldalról hirtelen megpirítjuk (oldalanként kb. 5-5 percet). Ebben a szakaszban még NEM SÓZUNK!
Egy másik serpenyőben vajat hevítünk (egy kanálnyi vajat félreteszünk), majd az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk.
A gombát megtisztítjuk, tönkjét eltávolítjuk, a kalapján lévő külső réteget eltávolítjuk, majd a kalapot vékonyra szeleteljük. Hozzáadjuk a hagymához.
A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a húst, sózzuk és borsozzuk, borral felöntjük. Addig főzzük, amíg a bor mennyisége felére nem csökken (elpárolog). Ezután lefedjük, és 20-30 percig alacsony lángon tovább pároljuk.
Hozzáadjuk a félretett, kanálnyi vajat, majd levessük a tűzről.
Kedvenc burgonyás köretünkkel tálaljuk. Én a rozmaringos-fokhagymás sült burgonyát választottam.
--A csirkecombokat megmosom, enyhén sózom és fűszerezem, majd a szalonna szeletekkel körbetekerem. --Egy hőálló tálat vagy tepsit étolajjal kikenem, beleteszem a combokat, majd a...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük. Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, belete...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a bundát. A tojást, lisztet, étkezési keményítőt, a fűszereket, olajat és vizet csomómentesre keverjük. A csirkét nagyobb kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük, hagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítottam, kockára vágtam és forró sós vízbe tettem. Míg elkészült, a husit is elkészítettem: A csirkemell-filéket hosszában kettévágtam, majd a vastagságukat is...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű