vaj
liszt
erőleves
fokhagyma
sajt (reszelve és kis kockára vágva)
tejszín
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
bagett
fehér bor
Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd meleg erőlevessel felengedjük, óvatosan, hogy ne legyen csomós. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, sóval, őrölt fehér borssal, őrölt szerecsendióval. Beletesszük a főzőtejszínt és a reszelt sajtot, felforraljuk, majd a kis kockára vágott sajtot is beletesszük. Pár perc alatt készre főzzük, fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
A gombóchoz a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük a levét, rádobjuk a vajat, majd jól áttörjük. Egy tálba beletesszük a lisztet, elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket, amit nagyon szeretünk (ebben van; sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, zöldbab, karfiol, zöldborsó, csemege kukorica, aprított pritamin paprika) megtisztítom, apróra vagd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirosp...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1 kanál zsíron 1 kis fej apróra vágott hagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a felvágott krumplit, répát, petrezselymet, paprikát, paradicsomot, majd teszünk rá 2 teáskanál pirosp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű