menu

Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsos palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A paprikás csirkéhez
- 1,5 kg csirkemell
- 3 db csirkecomb alsó, fogós
- 1 csokor kapor
- 2 fej vöröshagyma
- 175 g tejföl
- 175 g joghurt
- 1 ek liszt
- 4 ek olaj
- 2 db kisebb paprika
- só
- 6 pohár víz vizespohár
- köménymag szemes
- bors
- pirospaprika édes-nemes
- gulyáskrém
A palacsintához
- 4 db tojás
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 1/2 kg liszt
- 1/2 liter tej
- 1 pohár szénsavas ásványvíz vizespohár
- 2 ek olaj

Elkészítés:


A húsokat alaposan megmossuk, megtörölgetjük, a hagymát felaprítjuk. Az olajat egy nagy és mély nyeles teflonserpenyőben felrakjuk melegedni.
Ha az olaj felforrósodott, akkor beledobjuk a hagymát és a köménymagot, mert ez utóbbi fűszer az aromáit a forró zsiradékban engedi ki és úgy hasznosítjuk. Rátesszük a csirkecombokat és a piruló hagymával forgatjuk, majd ha kezdi az olaj megpirítani, akkor az előzőleg kockákra vágott csirkemellet is közé tesszük. Ha a húsok már mind jól átpirultak, és levet is eresztettek, csakis akkor szórjuk rá a paprikát (por és karikákra vágott zöldség), a sót és ízlés szerint a gulyáskrémet. Felöntjük 6 pohár vízzel és fedő alatt párolódni, puhulni hagyjuk.
Ha a paprikás csirke "leve" elfő, akkor utántöltjük mindaddig, amíg meg nem puhul a fedő alatt. Ha a hús megpuhult, akkor egy evőkanál lisztet a joghurttal és a tejföllel összekeverünk, adunk hozzá gulyáskrémet, majd az apróra vágott kaprot és elkeverjük a hússal, így lesz igazi finom szaft, amivel még összefőzzük egy kicsit, majd lehúzzuk a tűzről.
A palacsintához a tojásokat felverjük, sót, cukrot adunk hozzá egy-egy kiskanállal, a lisztet is, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejet, amíg egy egyenletes masszát nem kapunk. A sűrűség és a letapadás elkerülése érdekében felöntjük ásványvízzel (régebben szóda) és azzal is felverjük. Olajat melegítünk egy kis lábasban, majd 1 kiskanálnyit adva a palacsintasütő serpenyőbe a folyékony tészta alá, a palacsintákat megsütjük.
Ha elkészültek a palacsinták és a paprikás csirke kissé hűlt, akkor egy lukacsos, nyeles kiemelővel kivesszük a húsokat, amiket késsel egészen apróra vágunk. Nem baj, ha egy kis szaft megy mellé, ez lesz a töltelék. A palacsintákat kb. két evőkanál hússal megtöltjük. Egy evőkanál olajat teszünk egy tepsibe, a megtöltött palacsintákat sorban elhelyezzük benne, majd a szaft felével meglocsoljuk, hogy ne száradjon ki az összesütéskor. 250 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Külön melegített szafttal forrón tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Póréhagymás rakott karfiol besamel mártással
Póréhagymás rakott karfiol besamel mártással

Besamel mártás tejfölösen Egy kis edényben feltesszük a margarint (vagy vajat) és felmelegítjük. Belehintjük a lisztet, simára keverjük. A tejet felmelegítjük, majd fokozatosan...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

A kész nokedlit serpenyőben felforrósít Felvert, sózott tojást ráönt Csak addig süt, hogy a tojás lágy maradjon (ne legyen szárazon porzó)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Rakott göngyölt kel sütőben
Rakott göngyölt kel sütőben

Kelleveleket blansírozunk, forró vízben kb. 5 percig. Nem baj, ha gyengéden forr a víz. Kiszedjük, lecsöpögtetjük őket. Olajon hagymát pirítunk, hozzáadunk 50 dkg darált húst és 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos texasi pirítós (Jamie Oliver)
Sajtos texasi pirítós (Jamie Oliver)

1. Melegítsük elő a sütőt (205°C). 1. Tegyél kenyérszeleteket egy sütőlapra. 1. Kis tálban olvasztott vajat és darált fokhagymát keverj össze 1. A kenyérszeletek mindkét oldal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk