1 fej vöröshagyma
100 g húsos szalonna
200 g ízlés szerinti kolbász
460 g konzerv gomba
500 g tarhonya
víz (annyi, hogy ellepje)
2 evőkanál étolaj
1 db pörköltszaft kocka
ízlés szerint ételízesítő
A hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk (nekem a szalonnát ki kellett hagynom) és kolbásszal, (virsli) a felkarikázott az olajon megpirítom. A tűzre lángfogó karikát teszek.
Hozzáadom a leszűrt gombát és a tarhonyát, és hagyom egy pár percet pirulni.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedőt teszek rá és lassú tűzön addig párolom míg elfől a leve, ekkor lezárom a lángot a fedőt rajt hagyva készre párolom.
Friss salátával kínálom, így csinálom ha nem diétásan kell készítenem.
A karfiolt megpárolom. A hússzeleteket fűszerezem (Kotányi sült csirke fűszersó), majd pici olíva olajon megkapatom mind két oldalát, mivel vékony, így gyorsan átsül. A húst a teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára, vagy vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon, hirtelen pirítsuk aranysárgára 2-3 evőkanál olajon. Adjuk hozzá a nagy kockákra vágott vöröshagymát és a vékonyra sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMeghámozzuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát, karikára vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát, és felkockázzuk a zellert, levágjuk, és félretesszük a zellerszárat. A sertéshúst zsírjátó...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KözepesA rizst és egy evőkanál olajat 2 dl forrásban lévő vízbe teszünk és addig kevergetjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd fedő alatt 130 fokos sütőben 20 percig pároljuk. Ezután olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes