• Fél kg krumpli
• 25 dkg kockatészta
• olaj
• pirospaprika
• só
• bors
• köménymag
• 1 fej vöröshagyma
• Saláta
• 400 g joghurt - görög
• 1 db kígyóuborka (kb. 250g / uborka)
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál olívaolaj - extra szűz
• 1 citrom
• 1 csipet fehérbors (őrölt)
• só
Lereszelem az uborkát és besózom.
A joghurtba belenyomom a fokhagymát, citromot.
Sózom, borsozom és a végén egy kis olivaolajjal meglocsolom.
Amikor az uborka levet engedett, akkor beleteszem a joghurtos fürdőbe és állni hagyom.
Készítek az alapanyagokból egy paprikáskrumpli alapot.
Felaprítom a hagymát, kockára vágom a krumplit.
A hagymát olajon megfonnyasztom, hozzáadom a sót a pirospaprikát a borsot,majd rádobom a krumplit.
Kis víz, fedő alatt 30 percig párolom.
Ezalatt forró vízbe teszem a tésztát. Amikor megfőtt, összekeverem a rusztikusra összenyomott krumplival és pirítok rajta még 1-2 percet.
A közepes darabokra vágott zöldségeket 2 percig blansírozzuk. Keverjük ki az öntetet, majd adagoljuk a zöldségekhez. Az egészet 200 fokos sütőben süssük 15-20 percig. Közben főzz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet kimérjük egy nagyobb műanyag edénybe, majd a mikróban melegítjük szűk egy percig. Ez megrövidíti a kelesztés időtartamát. Persze ez a lépés kihagyható. 2. Ezután hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lecsóhoz a zsíron a szeletelt hagymát, fokhagymát és paprikát magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy liter forró, sós vízbe szórom a kukoricadarát, és egy habverővel simára keverem. Lassú tűzön, folyamatos keverés közben sűrűre főzöm, vigyázva arra, hogy ha abbahagyom a keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű