menu

Családireceptkönyv.hu

Húsos palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg marhahús
egy közepes fej hagyma

bors
1 tojás
A palacsintához:
10 ek liszt
1 tojás
2 ek olaj

szódavíz

Elkészítés:


A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot csinálunk, ízesítjük ízlés szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Eközben elkészítjük a híg palacsintát. Kb. 10-11 palacsinta lesz az említett mennyiségből.
A ledarált húshoz hozzáadjuk a tojást, ha kell még fűszer, akkor adunk még hozzá. A palacsintára helyezünk ebből a masszából egy kanálnyit, és levélboríték szerűen összehajtjuk. Bepanírozzuk és olajban aranybarnára sütjük.
 
Sztori: Fel lehet használni akár az előző napi megmaradt pörköltet is. Fél kiló húsból kb. 10-11 töltelék lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Nem készítek töltött káposztát, mióta kipróbáltam ez
Nem készítek töltött káposztát, mióta kipróbáltam ez

A paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadunk...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Gombás lecsó
Gombás lecsó

A felmelegített olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Beletesszük a szeletekre vágott paprikát és lefedés nélkül, gyakran kevergetve addig pároljuk, míg éppen elkezd puhulni. Tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Bakonyi csirkeragu
Bakonyi csirkeragu

A csirkemellet és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darált hússal töltött burgonya
Darált hússal töltött burgonya

A burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk