menu

Családireceptkönyv.hu

Nem készítek töltött káposztát, mióta kipróbáltam ez


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej káposzta
600 g darált sertéshús
300 g paradicsom
200 ml húsleves, vagy zöldséges alaplé
50 g rizs
1 hagyma
zeller (tetszés szerint)
2 gerezd fokhagyma
zöld fűszerek (tetszés szerint)
kömény

bors
reszelt sajt a tetejére (tetszés szerint)

Elkészítés:


A paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadunk 100 ml húslevest, jól összekeverjük a masszát és 20 percre hűtőbe tesszük.

Ez idő alatt a káposzta torzsáját vágd ki, tedd forró sós vízbe 2 percre, így könnyen le tudod szedni a leveleit. Egy tepsit bélelj ki alufóliával és tegyél bele egy réteg káposztalevelet, halmozd rá a töltelék felét, önts rá 50 ml húslevest, vond be káposztalevéllel. A megmaradt tölteléket tedd rá, önts rá 50 ml húslevest és fedd be káposztalevéllel. A tepsit fedd le alufóliával és előmelegített sütőben 190 fokon süsd 50 percig. Vedd ki a sütőből és vedd le róla a fóliát, szórd meg reszelt sajttal és tedd vissza 10 percre a sütőbe. Melegen kínáljuk.

Nem készítek töltött káposztát, mióta kipróbáltam ez

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejszínes, darálthúsos, kukoricás rakott krumpli
Tejszínes, darálthúsos, kukoricás rakott krumpli

A krumplit héjában megfőzzük. A darált húst olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel. Hagyjuk főni kicsit, ha kell, öntsünk rá egy kis vizet.Hozzákeverjük a tejfö...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi húsos palacsinta
Bakonyi húsos palacsinta

A szárított gombát langyos vízbe beáztatjuk. A tyúkcombokat kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolozsvári káposzta
Kolozsvári káposzta

A savanyú káposztát átmossuk, majd 1 fej megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az apróra vágott, 1 cikk fokhagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott zöldbab (kipróbált)
Rakott zöldbab (kipróbált)

Pici olajat melegítünk, majd ráöntjük a rizst, kissé megsózzuk, és egy picit megpirítjuk. Mikor már szinte az egész inkább fehér, mint átlátszó. Mikor kissé megpirultak, akkor fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk