menu

Családireceptkönyv.hu

Kakukkfüves csirkecomb Licsi módra


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirkecomb
500 g gomba
3 evőkanál kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
250 ml tejszín
100 ml alaplé
kakukkfű

bors ízlés szerint

Elkészítés:


Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot és nagyjából 5 percig süssük benne, a csirkecomb mindkét oldalát.

Az elősütött csirkecombokat, egy jénai tálba rakjuk. A serpenyőbe pároljuk meg a felszeletelt vöröshagymát, majd adjuk hozzá a gombaszeleteket és öntsük hozzá a tejszínt. Sózzuk, szórjuk meg borssal, adjuk hozzá a kakukkfüvet és az összetört fokhagymát, majd öntsük hozzá az alaplevet is.
Rotyogtassuk 10 percig, majd a tejszínes alapot öntsük a csirkecombokra és 180 fokos előmelegített sütőbe, alufóliával letakarva süssük 30 percig, a fóliát levéve még 15 perc sütés után tálalhatjuk. Köretként rizst, kuszkuszt, tésztát tehetünk mellé.

Kakukkfüves csirkecomb Licsi módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Gombakrémes csirkemellszelet
Csirkemell - Gombakrémes csirkemellszelet

1. A csirkemelleket szeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. 2. Sózzuk, és lisztbe forgatjuk. 3. Kevés olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és lerakjuk egy tűzálló cserépedé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Birsalmás csirke
Birsalmás csirke

A csirkecombokat egy sütőpapírral lefedett sütőlapra helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk őket. A hagymákat és a birsalmákat közepes méretű kockákra...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sült csirke fűszeres- szezámmagos újburgonyával
Sült csirke fűszeres- szezámmagos újburgonyával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Királyok csirkecombja
Királyok csirkecombja

A sonkát és az uborkát nagyon apróra összevágjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát, tejfölt, ízlés szerint sót. A combokon lévő bőrt ujjukkal fellazítjuk, a töltelékkel betöltjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk