Tészta:
250 g liszt
125 g vaj
5 g só
1 db tojás
50 ml víz
Töltelék:
2 dl tej
2 dl főzőtejszín
3 db tojás
10 dkg sajt
2 fej hagyma
kolbász
só
bors
petrezselyemzöld
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 10 percre hűtőbe tesszük.
Hűtés után kinyújtjuk és piteformába tesszük. A tészta széleit hagyjuk hosszabbra, majd az alját szurkáljuk meg villával. A tésztát kb. 15 percre ismét a hűtőbe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük.
A töltelékhez a kolbászt megsütjük a hagymával.
Felverjük a tojás, hozzákeverjük a tejet, a tejszínt, a fűszereket, a sajtot, végül hozzákeverjük a hagymás kolbászt.
Az elkészült tölteléket az elősütött tésztára öntjük és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
1. A rizst félig megfőzzük (nem kell teljesen, mert a paprikák belsejében még úgyis lesz ideje teljesen megpuhulni). Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. 2....
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA lisztből, tojásból, vajból, s tejből palacsinta tésztát készítünk. A palacsintákat kisütjük, és egy tepsibe helyezzük, úgy, hogy félig lelógjanak a tepsiről. A megfőtt burgonyát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA darált húst az oliva olajon megpároljuk, fűszerezzük: piros paprika, ételízesítő, majoránna, fokhagyma. Mikor kész hozzáadjuk a zabpelyhet, összekeverjük és lefedve 5percig pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szűzpecsenyét elősütjük,karikára vágott krumplit megsózzuk, vöröshagymát, kolbászt karikára , szalonnát csíkokra vágjuk. Mindezeket tepsibe rakjuk, 1 kis pohár tejföllel és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű