50 dkg liszt
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 csipet só
4-5 kanál cukor
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
mazsola
Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk.
Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat.
Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, letakarva a duplájára kelesztjük. A tésztát 3 fele vesszük, kicsit kisodorjuk, megszórjuk a mazsolával, feltekerjük, és a három ágat összefonjuk. Papírral bélelt dobozformába tesszük.
Ismét kelesztjük, majd 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. Kb. 45-50 perc.
A fentieket szépen össze kell dolgozni és egy órát keleszteni meleg helyen. Ha megkelt, körülbelül másfél ujjnyira kell nyújtani a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatunk kör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkefirt tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát. Hagyjuk 5 percig állni, amíg megjelennek a buborékok a tetején. Adjuk hozzá az olajat, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMáktöltelék (3 rúdhoz): 60 dkg darált mák 30 dkg cukor 2,5 dl víz 2 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 10 dkg mazsola 1 kk fahéj Di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát négy részre os...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű